Skip to content

Anders Westerholm ny VD för Meliva Sverige

 

Anders Westerholm ny VD för Meliva Sverige!

Nuvarande COO Anders Westerholm har utsetts till ny VD för Meliva. Anders började sin resa som entreprenör inom social omsorg och har idag över 20 års erfarenhet av olika affärsutvecklingsroller inom mindre och större vårdföretag. Innan han kom till Meliva var han HR & hållbarhetsdirektör i Ambea, ett av Skandinaviens ledande omsorgsföretag. 

Anders ersätter Matti Schmidt som i samband med skiftet avslutar sitt interimsuppdrag men som kommer att finnas kvar i organisationen under en övergångsperiod med fokus på att stödja fortsatt integrations- och utvecklingsarbete. 

”Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under de första åren i Sverige. Vi har byggt ett ansenligt företag med en solid grund baserat på god kvalitet, duktiga medarbetare och sunda värderingar. Det är med stor glädje jag nu kan lämna över ledarskapet till Anders, som jag har haft nöjet att arbeta med det senaste året. Anders har varit en viktig kugge i teamet hittills och jag är säker på att vi inte kunde ha hittat en bättre person för att ta Meliva till nästa nivå”, säger Matti Schmidt. 

”Det finns en klar position för Meliva i den svenska sjukvården där vi genom att kombinera Mehiläinens erfarenhet i Finland med entreprenörskapet i våra lokala verksamheter kan erbjuda patientnära, fysisk och digital vård av hög kvalitet. Jag är imponerad av det arbete som har gjorts hittills och ser fram emot att fortsätta resan tillsammans med både det svenska och finska teamet.” Säger Anders Westerholm. 

Om Meliva

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 110 000 listade patienter. I nuläget är vi ungefär 500 medarbetare inom Meliva. 

Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige. 

 

Mehiläinens offentliga hälso- och sjukvårdstjänster är verksamma i Finland och Sverige och har över 420 000 listade kunder inom primärvård, omfattande hemtjänst, bemanningstjänster för vårdpersonal, outsourcingtjänster för sekundärvård och rehabiliteringstjänster.