Skip to content

I februari anslöt två vårdcentraler till Meliva; Kvartersakuten Matteus i centrala Stockholm och Husläkarmottagning Telegrafen i Nynäshamn.

Pressmeddelande, 31 mars 2022

I och med dessa två förvärv erbjuder nu Meliva primärvård på nio platser i Region Stockholm, från Nynäshamn i söder till Jakobsberg i norr.

– Vi är jätteglada över att få två välskötta och omtyckta vårdcentraler att vilja ta klivet och bli en del av Meliva. Det finns nu stora möjligheter att kombinera deras fina verksamhet med de digitala tjänster vi utvecklar, för att göra det ännu enklare för invånarna i Stockholm att hitta rätt vård oavsett om den sker fysiskt eller digitalt, säger Matti Schmidt, VD för Meliva.

På Kvartersakuten Matteus, som också erbjuder en populär barnavårdscentral, var det Melivas långsiktighet och satsning på att göra vården mer lättillgänglig som blev avgörande för att valet.

– Att bli en del av Meliva känns helt rätt, med deras fokus på vård av högsta kvalitet kombinerat med utveckling och innovation. Det kommer gynna alla våra patienter, säger Magnus Ellergård från Kvartesakuten Matteus.

Kvalitet kombinerat med utveckling

I Nynäshamn har Telegrafen länge varit en uppskattad vårdcentral i staden och Jan Ullberg hoppas att Meliva ska kunna hjälpa fler invånare att enklare få rätt hjälp när de behöver den.

– De digitala tjänsterna tror vi kommer komplettera den primärvård vi redan erbjuder och hjälpa fler att få rätt hjälp i rätt tid, säger Jan Ullberg från Husläkaren Telegrafen.

Under 2021 och 2022 har flera primärvårdsenheter, barnavårdscentraler och leverantörer av företagshälsovård blivit förvärvade av Meliva. Målet har varit att strategiskt välja ut enheter som erbjuder vård och tjänster av hög kvalitet, där Meliva kan bidra till att utveckla vårderbjudandet ytterligare.

– Vi vill bli en ledande svensk vårdgivare, som växer och utvecklar det svenska vårdsystemet på ett ansvarsfullt sätt. Att så kunniga och erfarna verksamheter som Telegrafen och Kvartersakuten Matteus väljer att vara med på den resan gör att jag ser väldigt ljust på vår framtid, säger Matti Schmidt.

 

Mer information:

  • Meliva, VD, Matti Schmidt, tel. 079 101 91 01, matti.schmidt@meliva.se
  • Meliva, medicinskt ansvarig läkare, Ron Liebkind, tel. 076 133 0785, ron.liebkind@meliva.se

 

Meliva är en bred vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus. Med innovativa vårdlösningar och en stark närvaro både fysiskt och digitalt, har vi ambitionen och kunskapen att bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt vårdsystem med patienten, kunden och vårdpersonalen i centrum.

Redan idag åtnjuter Meliva en stark ställning på den svenska marknaden med omkring 90 000 listade vårdtagare på Melivas vårdcentraler i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Bolaget siktar också på tillväxt inom företagshälsovård. Tillväxtresan stöds av Melivas smarta digitala tjänster.