Skip to content

Med livet som uppdrag

Meliva, med livet som uppdrag

Hos Meliva är människan i centrum

Vår största drivkraft är du och alla andra människor som vi kommer i kontakt med.

Tack vare vår långa erfarenhet och gedigna kunskap kan vi ta ett vårdansvar som sträcker sig från nyfödd till pensionär.

Med livet som uppdrag.

Melivas historia

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 110 000 listade patienter. I nuläget är vi ungefär 500 medarbetare inom Meliva.

Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

I korthet

  • Omkring 110 000 listade patienter på våra vårdcentraler och BVC
  • Vår företagshälsa hjälper arbetsplatsen bli friskare
  • Vi vill kombinera förstklassig fysisk vård med ledande digitala verktyg – prova själv i  appen Meliva

Med hjärtat på rätt plats - att arbeta inom Meliva

Meliva har fyra värderingar: Kunskap, Ansvar, Samverkan och Utveckling.

De fyra orden beskriver hur vi som jobbar på Meliva förväntas uppträda och förhålla oss till varandra och omvärlden. De skapar ett gemensamt synsätt, bidrar till vår kultur och stärker oss i det dagliga arbetet, i våra diskussioner och i våra beslut.

Vi erbjuder en plats där du kan utvecklas och vara med och påverka din vardag. Vi främjar
innovation och jobbar för att utveckla varje enskild medarbetare oavsett roll.

Redan när jag var barn och såg morfar, som var läkare, har jag vetat vad jag ska göra. Att bli en del av Meliva var enkelt, deras värderingar kändes som mina.

Ron Liebkind
Medicinskt ansvarig, Meliva


Våra värderingar

Meliva har fyra värderingar: Kunskap, Ansvar, Samverkan och Utveckling. De fyra orden beskriver hur vi som jobbar på Meliva förväntas uppträda och förhålla oss till varandra och omvärlden. De skapar ett gemensamt synsätt, bidrar till vår kultur och stärker oss i det dagliga arbetet, i våra diskussioner och i våra beslut.

Kunskap

Våra kompetenta medarbetare är Melivas främsta tillgång. Att upprätthålla och ständigt utveckla en stark kompetens är nödvändigt i det arbete som våra medarbetare utför. Detta innebär bland annat att vi måste hålla oss uppdaterade och tillämpa ny kunskap inom såväl medicinsk som teknisk utveckling.

Ansvar

Ansvar och omsorg är grunden för all vår verksamhet, både i kund- eller patientrelationer och i den interna verksamheten. Vi bemöter alla människor som unika individer och respekterar människors olikheter.

Samverkan

Samverkan är en förutsättning för Melivas framgång som vårdgivare, samhällsaktör och arbetsgivare. För oss handlar samverkan om hållbara partnerskap med uppdragsgivare, myndigheter och leverantörer för att tillsammans utveckla våra tjänster och vårt bidrag till samhället.

Utveckling

Utveckling, tillväxt och innovation innebär att vi ständigt letar efter nya och utvecklade verksamhetsmodeller så att vi ännu bättre kan möta samhällets, våra kunders och våra patienters behov och förväntningar. Det innebär även nya innovativa tjänster och personlig utveckling för Melivas medarbetare och team.

Välkommen till Meliva

Få hjälp nu

Sök vård i din mobil, få hjälp av vår erfarna personal från vårdcentraler runtom i landet. Antingen i appen Meliva till Iphone och Android, eller logga in direkt med BankID.

När du är inloggad kan du:

  • Boka tid på vårdcentral
  • Chatta med en läkare eller sjuksköterska (digitalt vårdbesök)
  • Få snabb hjälp i digitala lättakuten
  • Få hjälp vardagar kl. 8-21, lördagar 10-16
  • Lista dig på en vårdcentral

Skapa konto