Skip to content

Meliva Landvetter vårdcentral

Vårdcentral

Meliva Landvetter Vårdcentral

Milstensvägen 2
438 35 Landvetter

Sedan 1 juni heter vi Meliva Landvetter (tidigare Ugglans vårdcentral Landvetter) – men utöver namnet är det samma kunniga personal och verksamhet som hjälper dig vid vårdbesök eller rådgivning.

Vi på Melivas vårdcentral i Landvetter är specialister på att ta hand om just dig och dina anhöriga. Med öppenhet och omtanke lyssnar vi på hela din historia för att sedan kunna tillämpa vår passion, det vill säga att ta hand om er på bästa sätt så att ni känner er helt trygga då ni går hem från mottagningen eller lägger på luren.

Utanför öppettiderna hänvisar vi till Åby Jourcentral, Katrinebergsgatan 1 i Mölndal. Telefon 072-014 2167.

Om du har synpunkter på vår verksamhet och hur du blivit bemött vill vi gärna att du kontaktar vår verksamhetschef Emma Andersson: emma.andersson@ugglansvc.se

Du når oss på telefon 031-91 90 50 mellan 8-17 alla vardagar. Vårdcentralens öppettider för besök är 7-17 alla vardagar.

Du kan också få hjälp med digitala vårdbesök i vår app Meliva. Ladda ned den till Iphone här, eller till Android här.

Vi erbjuder inte drop-in utan alla besök måste bokas i förväg. Vi vill helst inte ta emot patientärenden per e-post av patientsäkerhetsskäl.

På vår vårdcentral vid Hälsans hus i Landvetter kan du träffa allmänläkare eller specialister, barnläkare eller distriktssköterska med fokus på vård av äldre patienter. Kort sagt – vi vill vara din vårdcentral oavsett ålder.

Vi välkomnar patienter från både Landvetter och omkringliggande orter som Partille, Jonsered, Furulund och Mölnlycke med flera.

Våra tjänster

Sök vård i app

Möt oss i din mobil eller dator

I appen Meliva träffar du våra läkare, sjuksköterskor och specialister. Du kan direkt chatta eller starta ett videosamtal med sjukvårdspersonal från din vårdcentral, eller välja att prata med vilken Meliva-läkare som helst runtom i Sverige för snabbare hjälp.

Appen är kostnadsfri att använda och du betalar endast patientavgift då du genomför ett läkarbesök i appen. Du blir aldrig debiterad utan att först få godkänna ditt vårdbesök i appen.

Logga in direkt med BankID, eller ladda ned appen:

 

Meliva (Iphone)

Meliva (Android)

Influensavaccination

Mellan november – mars pågår vaccination mot årets säsongsinfluensa. Vaccinationer är kostnadsfria för riskgrupper, och kan köpas privat för övriga. Cirkapris per vaccination är 300 kr, men pris varierar mellan olika regioner och vårdcentraler.

Vaccination mot influensa 2022

Vaccination för säsongen 2022-2023 startar tisdag 8 november. Under november månad ska personer i medicinsk riskgrupp, de som är 65 år och äldre, gravida samt vård- och omsorgspersonal prioriteras. Mer information kommer efter sommaren.

Läs mer

Läkare

På Ugglans vårdcentral har du möjlighet att träffa läkare, eller annan sjukvårdspersonal när det behövs.

Antingen fysiskt på vårdcentralen, eller i appen Meliva som du kan ladda ned i din mobil, eller logga in direkt här på meliva.se med BankID. Vi arbetar efter devisen “digitalt när det går, fysiskt när det behövs.

Är du osäker på vilken typ av hjälp du behöver eller om ditt vårdbesök bör vara fysiskt eller digitalt? Ring oss så hjälper vi dig: 031-91 90 50 (telefontid vardagar 8-12 och 13-16).

Lab och provtagning

Vi gör provtagning och undersökningar med analys i vårt eget lab. Kan vi av någon anledning inte hjälpa er hela vägen ser vi till att ni lotsas vidare till rätt instans.

Logga in eller ring oss för mer information: 031-91 90 50.

Psykolog

Många som söker till en vårdcentral känner av nedstämdhet eller oro. Andra står inför svåra beslut eller befinner sig i en livssituation som leder till psykisk ohälsa. Att få möjlighet att prata med psykolog kan vara en viktig del i att förstå och förändra något i sitt liv.

Så fungerar det att träffa psykolog

 • Du kan själv be om att få prata med psykolog på vår vårdcentral.
 • Du betalar normal patientavgift för ditt besök.
 • Efter ett första samtal beslutar du och psykologen om nästa steg.

Ring 031-91 90 50 så hjälper vi dig med råd eller tidsbokning.

Distriktssköterska

På vårdcentralen finns alltid distriktssköterska. Distriktssköterska är en specialistutbildad sjuksköterska som bland annat har “förskrivningsrätt”, vilket innebär att han eller hon har rätt att skriva ut läkemedel.

Meliva Landvetter har också specialistsjuksköterskor för diabetes samt Astma/KOL.

Boka tid eller kontakta vårdcentralen på 031-91 90 50 för rådgivning så kan distriktssköterskan eller våra andra sjuksköterskor hjälpa dig rätt utifrån dina behov.

Diabetes

Du som har diabetes träffar kontinuerligt vår diabetessjuksköterska på vårdcentralen. Hon håller i din behandling och hjälper till med förskrivning av diabeteshjälpmedel. Här kan du också få rådgivning vad gäller kost och motion.

TBE-vaccination

Boka tid för TBE-vaccination på telefon 031-91 90 50.

 • En dos kostar 400 kr (vuxen), 350 kr (barn)
 • Vaccination sker på Meliva Landvetter vårdcentral (Milstensvägen 2)
 • Vuxna och barn från 1 år kan vaccineras

Intervall mellan doser

Se VGR:s överblick över hur lång tid mellan TBE-doser som gäller: Intervall TBE-vaccin.

BVC

I samma lokaler som Meliva Landvetter hittar du vår barnavårdscentral Lillugglans BVC. På Lillugglan välkomnar vi barn 0-6 år, och deras föräldrar.

På Lillugglan Landvetter handlar BVC-verksamhet om så mycket mer än hälsokontroller och vaccinationer. Alla sjuksköterskor och läkare som arbetar på Lillugglan är vidareutbildade inom barnmedicin.

Vi har erfarenhet av det mesta i livet tillsammans med barn, och vi ser som en av våra viktigaste uppgifter att erbjuda dig råd och trygghet. Som förälder kan det vara skönt att veta att vi fungerar som din guide när du vill och behöver det. Fråga oss ofta, det är därför vi finns. Läs mer på Lillugglan.se.

Vaccinationer

Vi erbjuder en rad olika vaccinationer på Meliva Landvetter. På våren och sommaren är TBE-vaccinationer populära, ring oss på 031-91-90 50 för råd och tidsbokning.

IKBT

IKBT är en självhjälpsbehandling där du med stöd av en psykolog på egen hand arbetar med KBT (kognitiv beteendeterapi). Fyll i kontaktformuläret längre ned för att anmäla ditt intresse för IKBT.

IKBT i praktiken

Du får möjlighet att prova på olika strategier för att hantera dina svårigheter genom regelbundna övningar och informationstexter.

Kommunikationen med din psykolog sker per distans. Först ett videosamtal för kartläggning och bedömning, sedan sker kontakt i form av chatt en gång i veckan. Behandlingen består av 8–13 avsnitt. Du arbetar med varje avsnitt i en vecka. Några timmar i veckan behöver du avsätta för arbetet vid datorn och i vardagen när du ska utföra övningarna som du läser om.

IKBT sker genom en säker inloggning via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Behandlingsformen är ett bra alternativ för många och ofta lika effektiv som vanlig psykologisk behandling.

När passar iKBT?

Om du upplever:

 • Oro
 • Stressproblematik
 • Sömnproblem
 • Nedstämdhet

För vem passar iKBT?

 • Du som är över 18 år
 • Du som trivs med att läsa och fundera på egen hand
 • Du som har förmåga att arbeta självständigt
 • Du som har datorvana och tillgång till internetuppkoppling
 • Du som har önskemål om flexibla behandlingstider/svårt att ta dig till vårdcentralen

Är du intresserad av iKBT? Anmäl dig nedan, så kontaktar vi dig.

Tänk på att inte lämna ut alltför personligt känsliga uppgifter då vi ej kan garantera patientsekretess via e-post. Tjänsten gäller enbart för dig som bor i Göteborg eller Landvetter, samt närliggande områden.
Tänk på att inte ange känslig information i ditt meddelande

Barnläkare

Meliva Landvetter välkomnar hela familjen och vi har barnläkare som är specialiserade just på vård av barn. Logga in i Meliva (lanseras inom kort) för ett digitalt vårdbesök för ditt barn, eller ring 031-91 90 50 för råd eller tidsbokning.

I våra lokaler finns också Lillugglans BVC som du som förälder kan välja för ditt barn när det är mellan 0 och 6 år gammalt. Läs mer på Lillugglan.se.

Astma och KOL

På Meliva Landvetter finns Astma/KOL-sjuksköterska som utför spirometrier och följer upp din astma- eller KOL behandling.

Om spirometri

Seniormottagning

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår seniormottagning på vårdcentralen i Landvetter.

Om Seniormottagningen

Här vänder vi oss till dig som behöver stöd i att samordna dina vårdkontakter eller önskar hjälp med provtagning, vaccinationer, såromläggningar, inkontinenshjälpmedel eller annat.

Parkering finns i direkt anslutning till entrén. Har du svårigheter att ta dig till vårdcentralen så kommer vi givetvis hem till dig på ett hembesök.

På äldremottagningen träffar du en distriktssköterska med lång erfarenhet och god kunskap avseende vård av äldre. Målsättningen är att skapa tillgänglighet, kontinuitet och trygghet för dig och dina anhöriga.

Kontakta seniormottagningen

Ring oss på 031-91 90 50 om du har frågor om seniormottagningen.

Lista dig på vårdcentral

Lista dig på Meliva Landvetter

 1. Logga in på listning.1177.se med Bank ID.
 2. Bocka i rutan “Jag godkänner villkoren”.
 3. Tryck på knappen “Byt mottagning”. Klart!

Du kan fritt välja vårdcentral i din region, och att byta vårdcentral är alltid kostnadsfritt.

Nyheter

12.9.2022

Influensavaccination hösten 2022

Influensavaccination av riskgrupper påbörjas tisdagen den 8 november 2022...

Läs mer

9.8.2022

Dags för påfyllnadsdos Covid-19!

Från och med den 1 september kan följande grupper vaccinera sig med en fe...

Läs mer

16.6.2022

Förnya dina recept i god tid inför sommaren

Kom ihåg att vara ute i god tid med att förnya recept inför sommaren.

Läs mer

10.6.2022

Ugglan Landvetter blir Meliva Landvetter

I juni byter Ugglans vårdcentral i Landvetter namn, till Meliva Landvetter...

Läs mer

Sök vård digitalt i appen Meliva

Din nya vårdapp med trygg och säker vård. Möt läkare eller sjuksköterska i din mobil – i Melivas app är vårdcentralen där du är. Vårdbesök med hög tillgänglighet, receptförnyelse och rådgivning i mobilen. Ladda ned appen Meliva till Iphone och Android, eller logga in direkt med BankID.

Skapa konto

När du är inloggad kan du:

 • Boka tid på vårdcentral
 • Chatta med en läkare eller sjuksköterska (digitalt vårdbesök)
 • Förnya ditt recept
 • Lista dig på en vårdcentral

Prislista

Service Pris
Besök hos läkare, 19-85 år listad 100 kr

Vårdbesök på vårdcentralen eller i appen Meliva för dig som är listad hos oss.

Besök hos läkare, 19-85 år ej listad 300 kr

Vårdbesök på vårdcentralen eller i appen Meliva för dig som inte är listad hos oss.

Alla vårdbesök, barn 0 kr

Vårdbesök för barn upp till 19 år är alltid avgiftsfria.

Besök hos sjuksköterska, 19-65 år listad 50 kr

Besök hos sjuksköterska, 19-65 år ej listad 100 kr

Besök hos sjuksköterska, 65+ 0 kr

Du som är löver 85 år har alltid kostnadsfria besök hos sjuksköterska på vårdcentralen. Läs mer om patientavgifter i VGR hos 1177.

Psykolog 50 kr

Besök hos Meliva Landvetters psykologer kostar 50 kr. Läs mer om patientavgifter i VGR hos 1177.

Lista dig hos Meliva vårdcentral

Lista dig på vårdcentral för enkel och långsiktig tillgång till vård

 1. Logga in på LISTA MIG med Bank ID. Välj din kommun.
 2. Bläddra ner till den vårdcentral du vill välja i den alfabetiska listan. Klicka på den.
 3. Klicka i rutan “Jag godkänner villkoren”, och sedan tryck på knappen “Byt mottagning”. Klart!
vårdcentral på uppdrag av vgr Meliva Landvetter är en vårdcentral som bedriver vård på uppdrag av Västra Götalandsregionen.

Utanför öppettiderna hänvisar vi till Åby Jourcentral, Katrinebergsgatan 1 i Mölndal. Telefon 072-014 2167.

Om du har synpunkter på vår verksamhet och hur du blivit bemött vill vi gärna att du kontaktar vår verksamhetschef Emma Andersson: emma.andersson@ugglansvc.se

Läs mer om appen Meliva – vårdcentralen där du är.