Skip to content

Din digitala lättakut

Melivas läkare och sjuksköterskor möter dig i den digitala lättakuten – öppen alla vardagar från 8-21, och på lördagar 10-16.
Skapa konto och få hjälp nu

Du kan få kontakt direkt med läkare eller sjuksköterska via appen Meliva för Iphone eller Android, eller direkt inloggning med BankID.

Meliva App storeMeliva hos Google Play

 

Digital vård i mobilen

När du är inloggad kan du bland annat:

  • Prata med en läkare eller sjuksköterska (digitalt vårdbesök)
  • Följa din vårdhistorik hos Meliva
  • Lista dig på en vårdcentral
  • Få hjälp med nästa steg för just dina behov
  • Rådgivning och tidsbokning

I appen Meliva hjälper vi dig med små och stora besvär. Det kan handla om urinvägsinfektion, hudutslag, akne, luftvägsinfektioner, hosta som inte släpper, säsongsallergier, eller att helt enkelt få rätt råd för nästa steg utifrån dina besvär.

Du kan både få hjälp av din egen Meliva-vårdcentral där du är listad, eller snabbt vårdbesök i den digitala lättakuten (öppen kl. 8-21 vardagar, 10-16 lördagar).

Är du osäker på om ett digitalt eller fysiskt besök är rätt så ger vi råd och guidar dig vidare, så att du får den hjälp du behöver. Logga in med BankID och prova oss.

Stockholm

Vi tar emot dig som bor i Stockholmsregionen via våra erfarna läkare och sjuksköterskor på Meliva Sibyllekliniken och Meliva Hornsberg (vårdcentral på Kungsholmen).

Göteborg och Landvetter

Just nu får du direkt hjälp från kunnig personal på vårdcentralerna Ugglan Fredriksdal och Meliva Landvetter.

Trygg, personlig vård – där du är

Så fungerar det

Att använda appen är helt kostnadsfritt och du registrerar dig med hjälp av Bank ID. Därefter får du fylla i din profil och appen är redo att använda. Det hela tar inte mer än en minut eller två. Du kan använda en app i din mobiltelefon eller logga in direkt i din webbläsare.

Sedan kan du välja mellan sjukvård i din mobil eller dator, eller sjukvård på fysisk vårdcentral – det som passar ditt behov bäst helt enkelt.

Läkare och sjuksköterskor från Melivas vårdcentraler möter dig sedan i appen och hjälper dig.

Vad kostar det

Din normala patientavgift gäller oavsett om ditt vårdbesök sker i mobil/dator eller fysiskt på vårdcentralen. Nedanstående priser är exempel. Du kommer aldrig att betala något utan att först godkänna det i appen.

Stockholm
250 kr (vuxen)
0 kr (barn upp till 18 år)

VGR (Göteborg / Västra Götaland)
En chatt i Meliva-appen är alltid kostnadsfri.

Läs mer om de olika patientavgifterna för vårdbesök inom VGR hos 1177.

Kan alla besök hanteras digitalt?

Om vår vårdpersonal bedömer att du behöver ett fysiskt besök för ditt hälsoproblem kommer de att hjälpa dig vidare med tidsbokning. Du betalar då ingenting för besöket.

Var laddar jag ner appen?

Appen laddar du ner i App store om du har Iphone, och på Google Play om du har Android-telefon.

Du kan också logga in direkt här i din webbläsare.