Skip to content

Hypertoni

Här på Meliva kan vi hjälpa dig med hypertoni, även kallat högt blodtryck. Kontakta oss om du har frågor, eller vill boka en tid för att få hjälp.

Diagnos och utvärdering – vi kan diagnostisera och utvärdera ditt höga blodtryck. Detta görs genom att regelbundet mäta ditt blodtryck och analysera dina hälsodata.

Läkare – du träffar läkare här på vårdcentralen för att diskutera ditt tillstånd och få råd om lämplig behandling. Läkaren kan ge information om livsstilsförändringar och eventuell medicinering.

Livsstilsrådgivning – vi kan erbjuda rådgivning om hur du kan förbättra din livsstil för att minska risken för högt blodtryck. Det kan inkludera råd om kost, motion och stresshantering.

Medicinering – om det behövs kan läkaren ordinera läkemedel för att kontrollera ditt blodtryck. Vårdcentralen hjälper sedan till med att övervaka effekten av medicineringen och justera den vid behov.

Regelbundna uppföljningar – det är vanligt med regelbundna uppföljningsbesök för att övervaka ditt blodtryck och se hur du svarar på behandlingen. Det ger vårdteamet möjlighet att justera behandlingsplanen om det behövs.

Samordning med specialister – vid behov kan vi samordna din vård med specialister, som kardiologer eller nutritionsexperter, för att få en mer omfattande och anpassad vård.

Välkommen att kontakta oss för hjälp med hypertoni.