Skip to content

Vårdcentralen Solnas Hjärta blir en del av Meliva  

3.6.2022

Från och med den 2 juni är vårdcentralen Solnas Hjärta en del av Meliva som efter förvärvet erbjuder primärvård på tio platser i Region Stockholm, från Nynäshamn i söder till Jakobsberg i norr.

– Solnas Hjärta är en mycket välskött vårdcentral med ett tydligt patientfokus och stark värdegrund vilket ligger helt i linje med vår vision för Melivas primärvård. Jag ser nu fram emot att tillsammans fortsätta utvecklingen av vårt fysiska och digitala vårderbjudande med ökad tillgänglighet för regionens invånare, säger Matti Schmidt, VD för Meliva

– I Meliva har vi hittat en långsiktig aktör som delar vårt kvalitetsfokus och med goda förutsättningar att utveckla verksamheten vilket kommer att gynna såväl patienter som våra medarbetare, säger Tulin Deniz, verksamhetschef på Solnas Hjärta.

Meliva är en vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus. Med innovativa vårdlösningar och en stark närvaro både fysiskt och digitalt, har vi ambitionen och kunskapen att bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt vårdsystem med patienten, kunden och vårdpersonalen i centrum.

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 90 000 listade patienter. Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

Läs mer

Vårdcentralen Solnas Hjärtas hemsida

Melivas vårdcentraler

Om Meliva