Skip to content

Barnspecialisterna BUMM blir en del av Meliva

Barnspecialisterna i Solna och Sollentuna är Melivas senaste barn- och ungdomsmedicinska mottagningar. Sedan tidigare driver Meliva också Skärholmen BUMM.

Alla barn upp till 18 års ålder kan via remiss få besöka Barnspecialisterna för utredningar och behandlingar inom många olika diagnosområden. Barn under 6 månader kan söka utan remiss.

– Vi är väldigt fokuserade på att erbjuda en bredd av kompetenser inom barnmedicin, barnneurologi, neuropsykiatriska utredningar, ADHD behandling och uppföljning, och personalen har mångårig erfarenhet från både sjukhus och barnläkarmottagningar, säger Sandra Christow, verksamhetschef på Barnspecialisterna.

– Det känns positivt att bli en del av Meliva och ytterligare stärka vårt samarbete med primärvården i Stockholm. Det kommer ge oss möjlighet att hjälpa fler barn med rätt insatser, fortsätter Sandra Christow.

BUMM i både södra och norra Stockholm

Med två nya mottagningar i norra Stockholm, och en existerande i Skärholmen i södra Stockholm, kan nu Meliva erbjuda denna typ av specialistvård i ett större geografiskt område.

– Utöver primärvård och företagshälsa kan vi nu komplettera vårt vårdutbud med några väldigt välskötta och uppskattade barn- och ungdomsmedicinska mottagningar. Det stärker oss och det gör att vi kan erbjuda både primärvård och specialistvård till fler barn och ungdomar i Stockholmsområdet, säger Anders Westerholm, VD på Meliva.

Barnspecialisternas hemsida

Om BUMM i Region Stockholm

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar ingår i Region Stockholms vårdval. Besök på dessa mottagningar sker oftast efter remiss från exempelvis vårdcentral. Fokus är på att erbjuda vård vid exempelvis kroniska sjukdomar eller olika typer av specialiserad vård för barn och ungdomar.

Om Meliva

Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 110 000 listade patienter. I nuläget är vi ungefär 500 medarbetare inom Meliva, och inom företaget finns också verksamheter inom företagshälsa och specialistvård.

Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

Melivas BUMM-enheter samt barnavårdscentraler ingår i det övergripande barnkonceptet Barnens Meliva.

Läs mer om Meliva