Skip to content

Barnens Meliva BVC välkomnar barn och föräldrar i Göteborg och Landvetter

I oktober byter omtyckta Lillugglans BVC namn till Barnens Meliva BVC. Utöver namnbyte, och nya skyltar och dekorationer från Mumintrollens värld, så innebär namnbytet än mer fokus på tillgänglighet för föräldrarna.

Lillugglans BVC har varit en del av Meliva sedan hösten 2021, och nu tas steget fullt ut där även namnet byts ut. Praktiskt bevaras det mesta i samband med namnbytet; samma telefonnummer, samma adresser, och samma fokus på att ta hand om såväl friska som sjuka barn.

Men på sikt hoppas Sarah Sörqvist, verksamhetschef på Barnens Meliva BVC, att föräldrarna nu ska uppleva att det är ännu lättare att få hjälp när det behövs.

– Tillgänglighet har alltid varit vår ledstjärna, och det fortsätter vi med även under namnet Barnens Meliva. Jag tror också att vi nu kommer kunna erbjuda ännu bättre hjälp i appen, som ett komplement till telefontillgängligheten.

Sarah Sörqvist, Barnens Meliva BVC

En förändring som Sarah hoppas kommer tilltala särskilt barnen som besöker BVC är att det nya temat på inredning och dekoration som kommer möta barn och föräldrar i lokalerna.

– Det känns jättekul att få använda sig av mumintrollet och de andra karaktärerna i våra lokaler och andra platser där vi möter barn och föräldrar. Bredden av muminkaraktärer återspeglar verkligen alla de olika egenskaperna hos barnen vi möter, så vi ser fram emot att låta barnen möta mumin ihop med oss, berättar Sarah Sörqvist.

Snabba fakta: Barnens Meliva BVC

  • Hette tidigare Lillugglans BVC
  • Tre BVC i Västra Götaland:

    BVC Fredriksdal

    BVC Heden

    BVC Landvetter

  • Barnens Meliva BVC finns även i Stockholm och Uppsala
  • Följer nationella programmet för barnhälsovård, och hjälper utöver det till även när barnet är sjukt, eller när föräldrarna behöver stöd eller råd mellan besöken
  • Erbjuder chatt med barnhälsovårdssjuksköterska i appen Meliva Sverige

Välkommen till ett BVC som gör det lilla extra!

Länkar

Barnens Meliva BVC